4. cu zhi-מעובד בחומץ אורז
(אורז מחזק sp-st )
מכוון את הצמחים למרדיאן liv, הנעת liv bld/qi. טוב במיוחד לבעיות גניקולוגיות.
Cu-Chai Hu
Cu-Xiang Fu
Cu-Yan Hu Sou
Cu-San Leng- לאנדומטריוזיס, ציסטות, נודולות
Cu-e zhu, Cu-wu ling zi: למחלות גינקולוגיות
Cu-Mu Xiang, Cu-Mo Yao: מחזק את תפקיד שיכוך הכאבים, טובים ל-PID, אנדומטריוזיס
הכנה:
לכל 100 גרם צמח- 25 מ"ל חומץ. אותו תהליך עיבוד כמו ביין אורז. גם פה יש לחתוך את הצמח לחתיכות קטנות לפני. לא לטגן את הצמח לאורך זמן-tan.
5. zhi YAN-מעובד במלח
מכניס את תפקוד הצמח ל-kid, מחזק את תפקיד חיזוק ה-kid
עדיף מלח גבישי-טבעי.
Zhi Mu- מטהר חום. Yan-גם מחזק kid yin
Huang Bai- מטהר חום ולחות. Yan-גם מחזק kid yin
Yan-Du Zhong- מחזק את תפקוד חיזוק kid וגב תחתון
Yan-Bu Gu Zhi- מחזק תפקיד חיזוק kid
Yan-Tong Ji Li(Sha Yuan Zi)- מחזק תפקיד חיזוק kid
Yan-Ze Xie- חיזוק kid ושיפור שיתון
Yan-Che Qian Zi- חיזוק kid ושיתון
הכנה:
לכל 100 גרם צמח 2.5 גרם מלח ו-20-30 מ"ל מים. מערבבים את המים עם המלח, מטגנים את הצמח עד שמתחמם ומרססים עליו את מי המלח. אותו תהליך כמו עם היין והחומץ.
6. JIANG zhi-מעובד בג'ינג'ר
מטהר חום ולחות, מטפל בבחילות והקאות, תאבון ועיכול ירוד, לחות קרה
Jiang-Zhu Ru- מטפל בבחילות והקאות
Jiang-Ban Xia- מחזק את תפקיד הפסקת הבחילות
Jiang-Hou Po- מחזק את תפקיד הפסקת הבחילות, סילוק ליחה
פורמולה- Ping Wei San- לבחילות והקאות עם עודף נוזלים
Jiang-Hou Po
Zhi-Cang Zhu (טיגון עם אורז/חלב אורז)
כשיש st-sp xu-מרגישים נוזלים באיזור Ren12
הכנה:
לכל 100 גרם צמח 15 גרם ג'ינג'ר טרי. את הג'ינג'ר יש לחתוך לחתיכות קטנטנות ולטחון בבלנדר (לא במכונת צמחים) עם מעט מים. לספוג את המים עם מגבת ולרסס אותם על הצמח החם (ללא חתיכות הג'ינג'ר). אותו תהליך כמו בסעיפים הקודמים.
7. MI zhi-מעובד בדבש
א. מפסיק שיעול יבש: Sang Bai Pi- מקרר lu heat. אם החום גרם ל-lu yin xu שגורם לשיעול צריך להשתמש ב-mi-Sang Bai Pi. mi-Pi Pa Ye- מחזק יותר lu yin ומפסיק שיעול כרוני יבש
mi-Kuan Dong Hua
mi-Zi Wan
הדבש יעיל מאוד במצבי שיעול כרוני, יבש
ב. מחזק sp Qi : לאחר עיבוד בדבש הצמח תמיד מחזק יותר
Huang Qi- מחזק Qi ומעלה למעלה. Mi-יותר מחזק Qi ואנרגיה כללית בגוף. עדיף במצב חולשה תמידית.
Gan Cao- ישנם 3 סוגים- א. sheng- מהרמן פורמולה, מטהר חום
ב. mi zhi- בדבש- מהרמן ומחזק Qi. טוב למצבי חולשה- ק.נשימה, שיעול, אך דביק ולא נוח לעיכול.
ג. Qing Zhi- במים- מהרמן, מטהר חום ולחות, מחזק צ'י, לא דביק, קל לעיכול.
Ma Huang- שיעול, אסטמה. מייזע וגורם לפלפיטציות. Mi-יותר מחזק. טוב לאסטמה כרונית, חוסר, חולשה.
הכנה:
לכל 100 גרם צמח 10 גרם דבש (יכול להשתנות לפי סמיכות הדבש) 20 מ"ל מים. יש לערבב את המים עם הדבש מכיוון שהוא מאוד דביק. אותה ההכנה כמו בסעיפים הקודמים.הצמח נשאר דביק מעט. לא לטגן אותו יותר מדי-tan, נהיה רעיל.
בכל צורות ההכנה-אפשר להשרות את החומר (יין, חומץ ,דבש וכו…) בצמח 10 דקות לפני הטיגון.
עיבודים מיוחדים:
Wu Tou מצויין להפסקת כאב. ה-צמח לכאבי עצבים, כאבים לאחר תאונות ולכאבי bi syn
הוא רעיל ולכן חייב להיות מעובד. הוא ממשפחתו הנחמדה של Fu Zi
100 גרם מהצמח
10 גרם שעועית שחורה יבשה
5 גרם Sheng Gan Cao
ליטר מים
לבשל הכל יחד עד שהמים מתיבשים. לזרוק את השעועית וה- Gan Cao שספחו את הרעילות ולהשתמש בצמח- Zhi Wu Tuo
פורמולת פטנט- Xiao Huo Luo Dan- מצויינת ל-bi syn-כאבי שרירים, מפרקים, Tנפוחה, רטובה, עקב רוח קור לחות ו- bld stg במרד'. לא מתאימה לכאבי פרקים עקב yin xu.
Tian Nan Xing- רעיל. מצויין לליחה קרה.
100 גרם מהצמח
25 גרם ג'ינג'ר טחון עם מים
Ming feng-12
לבשל הכל בליטר מים, סביבות ה-4 שעות עד שכל הנוזלים מתייבשים. לקחת את הצמח ולייבש אותו-Zhi Tian Nan Xin. מצוין ללחות קור. נמצא בפורמולות ללחות קרה- Wen Dan Tang.
לא מתאים למצב של לחות חמה, במצב זה עדיף להשתמש ב- Dan Nan Xing- קריר, מצוין ללחות חום. גם ליל"ד, כאבי ראש, ליחה מרובה, ורטיגו, כאב גב, T-חיפוי צהוב עבה.
כדי להכין אותו משתמשים ב- 100 גרם Zhi Tian Nan Xing טחון. מוסיפים 500 מ"ל מיץ מרה של דוב ומערבבים ביחד. להשאיר על האש למשך 40-50 דקות. נהייה מעיין עוגה. לייבשה ולהוסיף רגיל למרקחת.
פורמולות (עם ובלי קשר) ללחות חמה- San Ren Tang, Dao Tan Tang
Shi Gua-Shuang- אבטיח קטן- מצוין לכאבי גרון.
לוקחים אבטיח במשקל 3 ק"ג, חותכים את חלקו העליון, מוציאים 1.5 ק"ג מהאדום ומכניסים במקומו 30 גרם אבקת Mang Xiao, לסגור את "המכסה". לקשור בחבל ולתלות בחוץ, בצל- לא בשמש. הרוח מייבשת אותו. לאחר 3 ימים הקליפה נעשית לבנה כתוצאה מיציאה של איכויות האבטיח ומ-Mang Xiao דרך הקליפה. מורידים עם מברשת את האבקה הלבנה שהצטברה ובה משתמשים. לשמור אותה במקרר.
שימוש באבקה, תמצית, טינקטורה
במקרי חרום- כמו זיהום ב- gb, חום גבוה, שלשול חמור, דימומים, אבנים ב- bl. יש להשתמש במרקחת. המינונים גבוהים יותר והטיפול חזק יותר במצב כרוני-ניתן להשתמש באבקה– 2 כפיות אבקה, כוס מים-לבשל ביחד 5-6 דקות ולשתות.
קלה יותר לשימוש, אפשר לשמור אותה במקרר, אטומה-שלא תצבור לחות. רצוי לא לערבב אותה עם מיץ כלשהו. עדיף לשתות מהר, ללא תוספות. בסוף אפשר לצ'פר עם סוכריה (כמובן שבריאה), שתעביר את הטעם.
טינקטורה-יש צמחים שהעיבוד באלכוהול לא טוב להם, כמו למשל Shi Gao. כמו כן, איכות העיבוד חמה ולא תתאים למצבי חום ולחות, yin xu, חום פנימי.
קושי עם מכונת גריסת הצמחים:
ישנם צמחים שקשה לטחון אותן במכונה כמו Shu Di- דביק מאוד. צריך להקפיא אותו שעתיים ולטחון אותו מהר עם צמחים אחרים, אחרת נהיה מאוד דביק. אפשר גם לחתוך אותו לחתיכות קטנות, לייבש בתנור ואז לטחון.
Zhu Ru-דביק מאוד. לחתוך לחתיכות קטנות, לייבש בתנור ולטחון מהר.
המחבר:
גיא סגל
Hang zhou
סין
guysegal@rediffmail.com