"מכיוון שהאדם אינו מסוגל להבין עד הסוף את רצון האל,
עליו לברך גם על הרעה הבאה עליו, ולא רק על הטובה.
כי דברים רבים הנחשבים בתחילתם כ"רעים", מתבררים בסופו של דבר כטובים".
עדינה, בת 64, סוכרתית כ-15 שנים, שוקלת 94 ק"ג
במהלך השנים, עדינה מטופלת בתרופות הבאות: גלוקורייט-שלוש פעמים ביום, לפני האוכל.
מטפורמין-שלוש פעמים ביום, לאחר האוכל.
למרות הטיפול התרופתי, נאלצה עדינה לפני חצי שנה, להיעזר בזריקות אינסולין, במינון של 40-50 יחידות בבוקר ו-40 יחידות בערב, אך רמות הסוכר נשארו עדיין גבוהות.
רמות הסוכר שנמדדו לפני תחילת הטיפולים היו:
בצום:140-192
שעתיים לאחר ארוחת הבוקר:266 ויותר.
לפני ארוחת הערב:88-213
לפני השינה:175-251
המוגלובין A1C :8.4
בנוסף, עדינה מקבלת 5 תרופות שונות לטיפול ביתר לחץ דם ושומנים בדם, ועוד כ-12 סוגים שונים של ויטמינים, מינרלים ותוספי מזון.
עדינה סובלת גם מרעב מוגבר ומטופלת ברדוקטיל למניעת תיאבון, וכמו כן סובלת מהרדמות כפות הרגליים, תופעה שמוקלת על ידי ויטמין B ומגנזיום.
התפריט היומי כולל:
ארוחת בוקר:סלט ירקות, גבינה לבנה, לחם קל מחיטה מלאה, ספל קפה שחור.
ארוחת צהרים:אורז מלא או פסטה מקמח לבן, קטניות, עוף, סלט.
כשנמצאת מחוץ לבית בשעות הצהרים, אוכלת פירות וחטיף שקדים.
אחר הצהרים או בשעת ערב מוקדמת:דיסה או לחם, ביצה, סרדינים, סלט.
שתייה: במשך היום שותה הרבה מים, וכשחם, שותה מים קרים. מרגישה צמא, יובש בפה ויובש בעור הגוף.
שינה: הולכת לישון בערך בשמונה וחצי, קמה בשתיים בלילה רעבה ואוכלת ירקות עם גבינה או יוגורט וחוזרת לישון. לפעמים ישנה מעשר בלילה ברציפות עד חמש בבוקר.
לשון: אדומה, חיפוי צהבהב מעט עבה.
דופק: מיתרי, מהיר, חלקלק בטחול ומעט חלש בכבד.
אבחנה: אש בקיבה, חום ויובש בריאות, לחות חמה.
עיקרון טיפולי: לטהר חום מהקיבה ומהריאות, לנקז לחות חמה ולהוריד במשקל. לחזק ין ונוזלי גוף, ללחלח יובש.
טיפולים: דיקור סיני,תזונה,צמחי מרפא סיניים.
מזונות מומלצים:
דגנים: אורז פרא, דוחן, לחם מחיטה מלאה ללא סוכר.
ירקות: כרוב, כרובית, שעועית ירוקה, קישואים,סלרי, חסה, במיה ודלעת.
קטניות: טופו, שעועית אזוקי ועדשים.
פירות: תפוח ירוק, שזיף או חצי אשכולית.
שונות: טחינה (מעט).
חליטה: עלי זית.
מזונות אסורים:
מזונות עתירי קלוריות, כגון: פיצוחים, גבינות שמנות, ממרח חומוס, מזון מטוגן ושמן. אלו גם גורמים להצטברות לחות בטחול ועלולים להוביל לתנגודת אינסולין.תבלינים ומזונות מחממים ומיבשים כגון: פלפל שחור, פלפל חריף, חרדל, קינמון, ג'ינג'ר, שמן סויה ,קפה וכו'.
תפוחי אדמה, אורז לבן, קמח לבן ומוצריו, אסורים לחלוטין כיוון שמעלים מאוד את רמת הסוכר.
לחם וגבינה להפסיק באופן זמני, לבדוק כל אחד מהם בנפרד, כיוון שלעיתים אינם מתאימים ומעלים את רמת הסוכר.
להימנע ממזון ושתיה קרים מהמקרר על מנת שלא להחליש את הטחול.
תוצאות
כעבור שבוע שבו הקפידה על תזונה וצמחי מרפא, עדינה הגיעה לטיפול כאשר ערכי הסוכר הם כדלהלן:
בצום 104-108.
שעתיים לאחר ארוחת הבוקר, הצהריים והערב – 150.
ממתיקה בטבליות סטיביה במקום סוכרזית .
אוכלת טופו במקום גבינה צהובה.
החליפה פירות מתוקים בפירות חמצמצים.
אינסולין- הורידה בהדרגה ל-30 יחידות, פעמיים ביום.
דופק- מעט חלקלק ופחות מיתרי.
לשון- אדומה, חיפוי פחות עבה.
כעבור שבועיים, במפגש השלישי עדינה דיווחה שכמעט לא נטלה גלוקורייט ולמדה להתארגן טוב יותר במטבח; הוסיפה יותר סיבים תוזנתיים לתפריט כגון: סובין, שיבולת שועל ונבט חיטה.
כמוכן הכינה ירקות מוחמצים ולמדה לבשל דוחן.
כעבור שבועיים במפגש הרביעי, עדינה כבר לא נוטלת צמחי מרפא סיניים מזה עשרה ימים, כיוון שהחליטה לנסות בלעדיהם, ורמות הסוכר עלו בחלק מן הזמן.
כיוון שהפסיקה עם הרדוקטיל המיועד למניעת תאבון, עדינה מרגישה רעב, וניסתה להכניס מזונות חדשים לתפריט כגון פריכיות אורז וחלב אורז שגרמו לעליית הסוכר.
כעבור שבוע, במפגש החמישי, כשחזרה ליטול צמחי מרפא, רמות הסוכר ירדו ל-108 בצום ו-156 שעתיים לאחר הארוחה .
לאחר שניסתה כמה סוגי לחמים, מצאה שלחם מסוג מסוים (לחם הארץ) הוא הטוב ביותר עבורה ואינו מעלה את רמת הסוכר.
במקביל הפסיקה עם דייסת שיבולת שועל שלטענתה העלתה סוכר, והפחיתה את האינסולין ל-20 יחידות פעמיים ביום.
מרגישה יובש בגרון- ניתן מרשם חדש של צמחי מרפא המתמקד בטיהור חום ויובש מן הריאות.
כעבור מספר שבועות, במפגש השישי והשביעי, ניסתה עדינה לגוון את התפריט, דבר שהביא מידי פעם לעליות ולירידות ברמת הסוכר. כמו כן מצאה שאכילת לילה מאוחרת, בין השעות עשר לאחת עשרה, גרמו לרמת סוכר גבוהה בבוקר בצום.
במקביל ירדה עוד במשקל, סך הכול ירדה כשבעה קילוגרם מתחילת הטיפולים.
המוגלובין A1C -8.1.
בשלב זה ניסתה עדינה להחליף את צמחי המרפא מאבקה לצמחי מרפא בצורה נוזלית (טינקטורה), שנוחה יותר לנטילה אך יעילותה פחותה.
בשבועות שחלפו (טיפולים 8-9) רמת הסוכר שוב עלתה, אך לא דומה כלל לרמות הסוכר שאיתם הגיעה לפני תחילת הטיפולים.
ממוצע הסוכר בצום – 140 ושעתיים לאחר הארוחה – 175 .
במקביל החלה פעילות גופנית וטיפולי רפלקסולוגיה.
כעבור שבועיים נסעה לחו"ל, ולמרות שהקפידה הרבה פחות על תזונה נכונה רמות הסוכר לא היו גבוהות מאוד והאינסולין עמד על 20 יחידות פעמיים ביום וזאת כנראה, מכיוון שהלכה מרחקים ארוכים ברגל וחזרה ליטול צמחי מרפא באבקה.
בשבועות שאחר כך, התבצעו שני טיפולים נוספים שבמהלכם הפסיקה על דעת עצמה את נטילת האינסולין לחלוטין, אך בהמשך נאלצה להחזירו כי כעבור זמן הסוכר שוב עלה.
עדינה הפסיקה את הפעילות הגופנית עקב כאבי ברכיים, ולא נטלה צמחי מרפא באופן סדיר.
בשלב זה הסוכר התיייצב על כ120-140 בצום ושעתיים לאחר הארוחה כ-200.
סיכום:
כאשר מטופל מתחיל סדרת טיפולים, הוא מגיע בדרך כלל עם מוטיבציה גבוהה ורצון לעשות שינוי.
כתוצאה מכך הוא מקפיד על הנחיות המטפל, מקפיד על תזונה נכונה, נטילת צמחי מרפא, פעילות גופנית ועוד.
עם הזמן, דפוסי ההתנהגות והרגלי האכילה הישנים עולים ומשבשים את אורח החיים החדש ופוגמים בהצלחת הטיפול.
להצלחה בטיפולי סוכרת, הדורשים הקפדה על תזונה נכונה, פעילות גופנית ונטילת צמחי מרפא בזמנים קבועים למשך מספר חודשים, דרושה משמעת, התארגנות, כוח רצון והתמדה ובקיצור- קבלת החלטה.
למי שיצליח בכך, התוצאות הטובות מובטחות, ולא יאחרו לבוא.
עריכה והגהה: תמי ברקאי
תמונה: freeimages.com/james Blackwood
מחבר:
אורון אופק
מורה ומטפל ברפואה סינית מסורתית
ספור המקרה מתוך ספרו 'סוכרת-מניעה וטיפול בשיטה הסינית והטבעית'
https://www.naturalchina.co.il
ספור מקרה -סוכרת
"מכיוון שהאדם אינו מסוגל להבין עד הסוף את רצון האל,
עליו לברך גם על הרעה הבאה עליו,ולא רק על הטובה.
כי דברים רבים הנחשבים בתחילתם כ"רעים", מתבררים
בסופו של דבר כטובים".
עדינה, בת 64,סוכרתית כ-15 שנים,שוקלת 94 ק"ג.
במהלך השנים, עדינה מטופלת בתרופות הבאות: גלוקורייט-שלוש פעמים ביום, לפני האוכל.
מטפורמין-שלוש פעמים ביום, לאחר האוכל.
למרות הטיפול התרופתי, נאלצה עדינה לפני חצי שנה, להיעזר בזריקות אינסולין, במינון של 40-50 יחידות בבוקר ו-40 יחידות בערב, אך רמות הסוכר נשארו עדיין גבוהות.
רמות הסוכר שנמדדו לפני תחילת הטיפולים היו:
בצום:140-192
שעתיים לאחר ארוחת הבוקר:266 ויותר.
לפני ארוחת הערב:88-213
לפני השינה:175-251
המוגלובין A1C :8.4
בנוסף, עדינה מקבלת 5 תרופות שונות לטיפול ביתר לחץ דם ושומנים בדם, ועוד כ-12 סוגים שונים של ויטמינים, מינרלים ותוספי מזון.
עדינה סובלת גם מרעב מוגבר ומטופלת ברדוקטיל למניעת תיאבון, וכמו כן סובלת מהרדמות כפות הרגליים, תופעה שמוקלת על ידי ויטמין B ומגנזיום.
התפריט היומי כולל:
ארוחת בוקר:סלט ירקות, גבינה לבנה, לחם קל מחיטה מלאה, ספל קפה שחור.
ארוחת צהרים:אורז מלא או פסטה מקמח לבן, קטניות, עוף, סלט.
כשנמצאת מחוץ לבית בשעות הצהרים, אוכלת פירות וחטיף שקדים.
אחר הצהרים או בשעת ערב מוקדמת:דיסה או לחם, ביצה, סרדינים, סלט.
שתייה:במשך היום שותה הרבה מים, וכשחם, שותה מים קרים. מרגישה צמא, יובש בפה ויובש בעור הגוף.
שינה:הולכת לישון בערך בשמונה וחצי, קמה בשתיים בלילה רעבה ואוכלת ירקות עם גבינה או יוגורט וחוזרת לישון. לפעמים ישנה מעשר בלילה ברציפות עד חמש בבוקר.
לשון:אדומה, חיפוי צהבהב מעט עבה.
דופק:מיתרי, מהיר, חלקלק בטחול ומעט חלש בכבד.
אבחנה:אש בקיבה, חום ויובש בריאות, לחות חמה.
עיקרון טיפולי: לטהר חום מהקיבה ומהריאות, לנקז לחות חמה ולהוריד במשקל. לחזק ין ונוזלי גוף, ללחלח יובש.
טיפולים:דיקור סיני,תזונה,צמחי מרפא סיניים.
מזונות מומלצים:
דגנים: אורז פרא, דוחן, לחם מחיטה מלאה ללא סוכר.
ירקות: כרוב, כרובית, שעועית ירוקה, קישואים,סלרי, חסה, במיה ודלעת.
קטניות: טופו, שעועית אזוקי ועדשים.
פירות: תפוח ירוק, שזיף או חצי אשכולית.
שונות: טחינה (מעט).
חליטה: עלי זית.
מזונות אסורים:
מזונות עתירי קלוריות, כגון: פיצוחים, גבינות שמנות, ממרח חומוס, מזון מטוגן ושמן. אלו גם גורמים להצטברות לחות בטחול ועלולים להוביל לתנגודת אינסולין.
תבלינים ומזונות מחממים ומיבשים כגון: פלפל שחור, פלפל חריף, חרדל, קינמון, ג'ינג'ר, שמן סויה ,קפה וכו'.
תפוחי אדמה, אורז לבן, קמח לבן ומוצריו, אסורים לחלוטין כיוון שמעלים מאוד את רמת הסוכר.
לחם וגבינה להפסיק באופן זמני, לבדוק כל אחד מהם בנפרד, כיוון שלעיתים אינם מתאימים ומעלים את רמת הסוכר.
להימנע ממזון ושתיה קרים מהמקרר על מנת שלא להחליש את הטחול.
תוצאות
כעבור שבוע שבו הקפידה על תזונה וצמחי מרפא, עדינה הגיעה לטיפול כאשר ערכי הסוכר הם כדלהלן:
בצום 104-108.
שעתיים לאחר ארוחת הבוקר, הצהריים והערב – 150.
ממתיקה בטבליות סטיביה במקום סוכרזית .
אוכלת טופו במקום גבינה צהובה.
החליפה פירות מתוקים בפירות חמצמצים.
אינסולין- הורידה בהדרגה ל-30 יחידות, פעמיים ביום.
דופק- מעט חלקלק ופחות מיתרי.
לשון- אדומה, חיפוי פחות עבה.
כעבור שבועיים, במפגש השלישי עדינה דיווחה שכמעט לא נטלה גלוקורייט ולמדה להתארגן טוב יותר במטבח; הוסיפה יותר סיבים תוזנתיים לתפריט כגון: סובין, שיבולת שועל ונבט חיטה.
כמוכן הכינה ירקות מוחמצים ולמדה לבשל דוחן.
כעבור שבועיים במפגש הרביעי, עדינה כבר לא נוטלת צמחי מרפא סיניים מזה עשרה ימים, כיוון שהחליטה לנסות בלעדיהם, ורמות הסוכר עלו בחלק מן הזמן.
כיוון שהפסיקה עם הרדוקטיל המיועד למניעת תאבון, עדינה מרגישה רעב, וניסתה להכניס מזונות חדשים לתפריט כגון פריכיות אורז וחלב אורז שגרמו לעליית הסוכר.
כעבור שבוע, במפגש החמישי, כשחזרה ליטול צמחי מרפא, רמות הסוכר ירדו ל-108 בצום ו-156 שעתיים לאחר הארוחה .
לאחר שניסתה כמה סוגי לחמים, מצאה שלחם מסוג מסוים (לחם הארץ) הוא הטוב ביותר עבורה ואינו מעלה את רמת הסוכר.
במקביל הפסיקה עם דייסת שיבולת שועל שלטענתה העלתה סוכר, והפחיתה את האינסולין ל-20 יחידות פעמיים ביום.
מרגישה יובש בגרון- ניתן מרשם חדש של צמחי מרפא המתמקד בטיהור חום ויובש מן הריאות.
כעבור מספר שבועות, במפגש השישי והשביעי, ניסתה עדינה לגוון את התפריט, דבר שהביא מידי פעם לעליות ולירידות ברמת הסוכר. כמו כן מצאה שאכילת לילה מאוחרת, בין השעות עשר לאחת עשרה, גרמו לרמת סוכר גבוהה בבוקר בצום.
במקביל ירדה עוד במשקל, סך הכול ירדה כשבעה קילוגרם מתחילת הטיפולים.
המוגלובין A1C -8.1.
בשלב זה ניסתה עדינה להחליף את צמחי המרפא מאבקה לצמחי מרפא בצורה נוזלית (טינקטורה), שנוחה יותר לנטילה אך יעילותה פחותה.
בשבועות שחלפו (טיפולים 8-9) רמת הסוכר שוב עלתה, אך לא דומה כלל לרמות הסוכר שאיתם הגיעה לפני תחילת הטיפולים.
ממוצע הסוכר בצום – 140 ושעתיים לאחר הארוחה – 175 .
במקביל החלה פעילות גופנית וטיפולי רפלקסולוגיה.
כעבור שבועיים נסעה לחו"ל, ולמרות שהקפידה הרבה פחות על תזונה נכונה רמות הסוכר לא היו גבוהות מאוד והאינסולין עמד על 20 יחידות פעמיים ביום וזאת כנראה, מכיוון שהלכה מרחקים ארוכים ברגל וחזרה ליטול צמחי מרפא באבקה.
בשבועות שאחר כך, התבצעו שני טיפולים נוספים שבמהלכם הפסיקה על דעת עצמה את נטילת האינסולין לחלוטין, אך בהמשך נאלצה להחזירו כי כעבור זמן הסוכר שוב עלה.
עדינה הפסיקה את הפעילות הגופנית עקב כאבי ברכיים, ולא נטלה צמחי מרפא באופן סדיר.
בשלב זה הסוכר התיייצב על כ120-140 בצום ושעתיים לאחר הארוחה כ-200.
סיכום:
כאשר מטופל מתחיל סדרת טיפולים, הוא מגיע בדרך כלל עם מוטיבציה גבוהה ורצון לעשות שינוי.
כתוצאה מכך הוא מקפיד על הנחיות המטפל, מקפיד על תזונה נכונה, נטילת צמחי מרפא, פעילות גופנית ועוד.
עם הזמן, דפוסי ההתנהגות והרגלי האכילה הישנים עולים ומשבשים את אורח החיים החדש ופוגמים בהצלחת הטיפול.
להצלחה בטיפולי סוכרת, הדורשים הקפדה על תזונה נכונה, פעילות גופנית ונטילת צמחי מרפא בזמנים קבועים למשך מספר חודשים, דרושה משמעת, התארגנות, כוח רצון והתמדה ובקיצור- קבלת החלטה.
למי שיצליח בכך, התוצאות הטובות מובטחות, ולא יאחרו לבוא.
ספור המקרה מתוך ספרו החדש של אורון אופק
סוכרת-מניעה וטיפול בשיטה הסינית והטבעית