רפואה סינית בישראל - 20 המשפיעים

מקומות 10 עד 1

הגענו ל- 10 המקומות הראשונים.
אני יודעת, ההתרגשות בשיאה, אבל עוד כמה מילים לפני הספירה לאחור.

הרשימה מדברת על האנשים המשפיעים בתחום.
מתוקף כך, ניתן לראות אנשים שמטפלים פחות מ- 10 שנים לצד אנשים שמטפלים למעלה מ- 20 שנים. ואם תשאלו אותי, יש בזה משהו נכון:
לא מדובר על רשימת המטפלים הכי טובים או הכי מנוסים, מדובר על אנשים שמשפיעים על התחום- אנשים שפרצו דרך, ששינו את הלך הרוח הכללי בארץ לגבי התחום, אנשים שעובדים ותורמים מזמנם כדי שלקהילה עצמה יהיה קל יותר ברמה מקצועית, נוח יותר, כדי שהקהילה תתאגד. אנשים שמספקים אפשרויות לשיח מקצועי.
אנשים שלקחו תחומים מסוימים והביאו אותם מן הנסתר אל הגלוי.
וכאשר זוכרים את זה, ברור ומובן שיש פה אנשים שטרם סגרו עשור במקצוע.
אין ספק, האבות המייסדים הם חשובים ואין להם תחליף.
באותה נשימה, חשוב שיהיה פה דור המשך, שעושה לא מעט, שמשנה את פני הקהילה ותורם לגיבושה ולעצם קיומה כקהילה.

שימו לב- גם הפעם יש לנו 2 מועמדים שהגיעו לאותו מקום, עקב מספר קולות זהה (מקום 6).

קרדיטים
במהלך הכנת הפרויקט, נעזרתי בעבודה שנכתבה על ידי עומר בוגר, כשהיה סטודנט שנה ד'.
העבודה בודקת את ההיסטוריה של הרפואה הסינית בארץ, בוחנת את דמויות המפתח שהיו בתחילת הדרך, וסוקרת את התפתחות המכללות בארץ.
חלק מן העבודה מוצגת באתר תמורות, ושם יש קישור לעבודה כולה. אני ממליצה לכם לקרוא את העבודה, היא מעניינת וחשובה לכל אחד שמעוניין להבין את התפתחות הקהילה המקצועית בארץ.
למעבר לעבודה לחצו כאן.

התמונות במסגרת פרויקט זה נלקחו מפייסבוק או מאתרים אישיים של ממסדים המקושרים לאנשים שנבחרו במקומות השונים.
בנוסף, התמונה של יובל הכהן אשרוב נלקחה מן האתר בריאות טבעית- הלכה למעשה.
תמונות נוספות נלקחו מאתר קונגרס ה- ICCM.

וחשוב מאוד- תודה לכם, הגולשים שהשתתפתם, הצעתם שמות והצבעתם עבור מועמדים.


10

מוטק'ה אילון

מוטק'ה נחשב לאחד המורים החשובים והמוערכים ביותר בעולם השיאצו. ריכז את מגמת השיאצו במכללת מדיסין ת"א וקמפוס ברושים, כיום מלמד בקמפוס ברושים, והיה אחד ממקימיה. מוטק'ה למד גם אבחנת גוף, ומצליח באמצעות אבחנה זו לאבחן דקויות באופיו של אדם באופן מרשים ומדויק להפליא. מוטק'ה התמחה בגינקולוגיה סינית, והינו ממקימי קורס גינקולוגיה סינית הראשון בארץ בזמנו, המתקיים כיום בקמפוס ברושים. מוטק'ה מטפל בקליניקה פרטית באמצעות שיאצו, דיקור וצמחי מרפא.

9

טוביה סקוט

טוביה הינו חלוץ דיקור הבטן בארץ- Fu Zhen, ומעביר סדנאות רבות בנושא. היה מרכז מגמת רפואה סינית במדיסין ת"א, וכיום מרכז את התחום בקמפוס ברושים. טוביה היה חבר ועד אגודה במשך שנים רבות. מתמחה בקליניקה בכאב ובעיות ראומטיות. טוביה מרצה ברחבי אירופה בתחום דיקור הבטן, ולאחרונה גילינו, שהוא שותף לכתיבת הספר Anatomical Illustration of Acupuncture Points, שיצא לאור בחברת PMPH. .

8

טל בלו

אחד המורים האהובים בשנים האחרונות לרפואה סינית. טל היה מכותבי הכתבות הראשונות שהופיעו באתר סינית ואחד מהמפרגנים הראשונים שלנו. טל הינו המנהל האקדמי של ביה"ס לתרפיות בגבעת וושינגטון ומלמד רפואה סינית בסמינר הקיבוצים. במסגרת שיעוריו מעביר קורסים בנושאי גינקולוגיה סינית, פסיכופתולוגיה וטיפול בילדים. עוסק במחקר אודות דיקור ופריון הגבר על רקע חולשת זרע הגבר, ומרצה ברחבי העולם בנושא.

7

ראובן ברק

ד"ר ראובן ברק הוא מהרופאים הבודדים ש"ערקו" לרפואה סינית מעולם הרפואה המערבית. נוירוכירורג בהכשרתו, הגיע בעקבות תרגול טאי צ'י וצ'י קונג, ונשאר בגלל טאואיזם ובודהיזם ללימודי רפואה סינית בשנות ה-90. הינו ממקימי האגודה, והופיע במספר ועדות ממשלתיות בניסיון להעביר את חוק האקופונקטורה.ד"ר ברק הוא אחד השגרירים הטובים ביותר שיש לנו בכל הקשור להופעות טלויזיוניות בנושאים שונים הקשורים לרפואה סינית, ובגישור על הפערים הקיימים בין הרפואה הסינית לרפואה המערבית. בשלב הגשת המועמדות צויין כי ד"ר ברק "תומך ומייעץ למטפלים צעירים בגובה העיניים", וכולנו יודעים, עד כמה זה חשוב ולא מובן מאליו.

6

ניר עמיר

מייסד ומנהל מכללת תמורות, ודמות שמקבלת הרבה כבוד בתחום. ד"ר ניר עמיר סיים לימודי רפואה סינית והמשיך ללימודי רפואה מערבית, והתמקצע בתחום הנוירולוגי התפתחותי של הילד (סינית ומערבית), והקים ומנהל את המרפאה לרפואה משלימה בבית החולים וולפסון. ד"ר עמיר מתמקד גם בתחום האינטראקציות שבין צמחי המרפא הסינים לתרופות מערביות, ומעביר קורסים בנושא. כמו כן, ריכז את המגמה לרפואה סינית במכללה למנהל. היה פעיל בועד האגודה במשך השנים. אין ספק- הרפואה האינטגרטיבית מגולמת, במקרה זה, באיש אחד.

6

רן כליף

שגריר הרפואה היפנית בארץ, ומהמורים האלה, שכאשר יש סדנאות שלו- התלמידים תמיד מגיעים. למד רפואה סינית בארץ בתחילת שנות ה- 90, ובין השאר למד גם הומיאופתיה, הומוטיקסולוגיה ו- YNSA כתלמיד של קיקו מאצומוטו ודיוויד איולר במשך 5 שנים, ספג הרבה שיעורים קלינים וידע רב ערך. התלמיד חבר למוריו, ויחד עם דיוויד איולר, הקימו תוכנית ללימודי המשך של רפואה יפנית במסגרת אוניברסיטת הארוורד. רן מלמד זה שנים רבות את הרפואה היפנית בארץ, ומרצה בנושא גם בחו"ל. בנוסף, היה רן ממקימי מערך הרפואה המשלימה בקופת חולים כללית וניהל אותה בשנותיה הראשונות.

5

שון גודמן

האיש שהקים את האתר "קצה המחט" בשנת 2003, ובו מידע רב אודות רפואה סינית ברשת. כמורה במכללת רידמן, בה הוא גם משמש במרכז מגמת רפואה סינית בסניף ירושלים, הסטודנטים רואים בו מקור השראה, צנוע ובעל ראיה ייחודית את הרפואה הסינית. שון החל את לימודיו בתחילת שנות ה- 90. בתום לימודיו הפך לתלמידו של ד"ר אברהם אבוחצרה, רופא מערבי שמשלב אוסטיאופתיה בטיפוליו. מאז החל שון לשלב בין הרפואה הסינית לאוסטואפתיה מקשרת, ומעביר את הקורס "אלכימיה ואקופונקטורה".

4

אייל שפרינגר

מהכוכבים הצעירים, הזורחים והמוכשרים ביותר ברשימה. אייל סיים את לימודיו ב- 2002, ובמהרה זיהה את הריק שבתחום התזונה, ואמר "לא עוד". אייל הוא מראשוני המטפלים בארץ העוסקים בתזונה מקרוביוטית. התזונה הפכה לכלי עיקרי בטיפוליו (ובאמתחתו שפע- דיקור, צמחי מרפא, טווינה ועוד). אייל החל ללמד קורס תזונה סינית ומקרוביוטית, וייסד את הקורס היחידי הקיים כיום בתחום, הקורס החל במרכז אלה וכיום מתקיים בקמפוס ברושים. אייל הוא ממקימי TEF, שיטת טיפול שמעמידה את התזונה ככלי מרכזי במערך טיפולי.

3

פטר ואן קרבל

מנביאי אסכולת ה- Stems and Branches בארץ. ההולנדי שאימץ את הקהילה הישראלית לליבו- זהו פטר ואן קרבל. פיזיותרפיסט שלמד רפואה סינית בלונדון עם ד"ר ואן ביורן ב- ICOM. החל ללמד עם עוד 3 חברים את האסכולה בארץ, בשנת 1993. פטר המשיך ללמד את האסכולה בארץ, תוך פיתוח קהילה מקצועית סביבו, שהתפתחה ב- 3 כיוונים עיקריים: כינון העמותה לקידום הרפואה הסינית העתיקה, פיתוח וכינון לימודי המשך למטפלים ברפואה סינית עתיקה, וב- 2003 הקמת תוכנית הלימוד של רפואה סינית עתיקה בפקולטה לחקלאות ברחובות. וכל זה רק בישראל. טרם הזכרנו את פעילותו במדינות שונות באירופה. עוד נציין את 2 הספרים שפטר כתב: "הקיסר ורופא החצר", שיצא לאור בעברית בהוצאת רסלינג, ואת הספר "Acupuncture Celestial Treatments for Terrstrial Diseases" בהוצאת Lan Di Press. תלמידיו רואים בו "גאון בדורו", כפי שכתבו כשהציעו את שמו לרשימת המועמדים.

תגובתו של פטר למיקומו ברשימה (מובא באנגלית):

I am very proud and honoured to be part of the most influential people in Acupuncture in Israel. As an international teacher I am able to compare between different countries and Acupuncture practitioners. The level of Israeli colleges and practitioners is a very high one. I hope their influences, within the world of Chinese Medicine, will continue in the next decades, for the benefit of both acupuncture and patients.


2

יאיר מימון

כסטודנט נצחי של רפואה סינית, יאיר לא מפסיק ללמוד, לחקור, לטפל ולתרום לתחום. מהרגע שסיים ללמוד את אסכולת חמשת היסודות באנגליה, התרומה שלו היא אדירה ומתמשכת- ממייסדי מכללת מדיסין על סניפיה, שם גם עסק בהוראת התחום; הקמת מרפאת מדיטף- המרפאה הראשונה בארץ לטיפול בילדים באמצעות רפואה סינית, והיה ממייסדי הקורס ללימודי התמחות ברפואה סינית בילדים בארץ; הקמת היחידה לרפואה משלימה בביה"ח איכילוב- בה עסק במחקר הרפואה הסינית ויעילותה במצבי סרטן, ובכך כמובן תרם לרפואה האינטגרטיבית בבתי החולים; יו"ר קונגרס ה- ICCM, ותרם ליצירת קשרים הדוקים עם גופים בינלאומים; פרסום מחקרים בעיתונות מקצועית בינלאומית (עיתונות העוסקת ברפואה מערבית); קיום קורסי המשך וסדנאות רבות במדינות שונות בחו"ל; יאיר כתב את הספר "המדריך הטבעי לבריאות הילד" - וזה עוד לא הכל, אבל קצרה היריעה. העשייה, היותו אחד מ"האבות המייסדים", החלוציות והיותו בין הבודדים שעוסקים בחמשת האלמנטים כאסכולה עיקרית, הופכת את יאיר לאושיה משפיעה, מרתקת ויחודית, וכנראה שהיד עוד נטויה.

תגובתו של יאיר למיקומו ברשימה: "משמח מאוד! רפואה סינית היא הרפואה הכי מלהיבה ובעלת אפשרויות ריפוי אינסופיות. אני מודה שנבחרתי ללכת בדרך הזו. הידע שלנו ברפואה סינית הוא סגולה חשובה שיש לטפל ולחלוק אותה יום יום".

1

רוני ספיר

"בעל ידע ויכולת אמיתית ללמד ולגרום לתלמידיו להבין את הרפואה בסינית בתוך העצמות"- כך כתב עליו אחד מאלו שהגישו את מועמדתו של רוני ספיר לרשימה. אין ספק, רוני ספיר הוא אחת הדמויות האהובות והמוערכות בתחום. כאחד מ"האבות המייסדים", רוני השפיע ומשפיע על התחום בצורה עקבית וברורה. את דרכו ברפואה סינית החל רוני אצל ד"ר ואן ביורן, ב- ICOM שבאנגליה. מטפל באסכולת Stems and Branches, ודוגל בשימוש במחט אחת- והכי דקה שיש. משחזר לארץ, הקים את מכללת אבנת בים המלח, שהפכה למרכז מזרח מערב, הממוקמת כיום ברעננה. רוני ייסד את קסין- ביה"ס ללימודי המשך עבור בוגרים, במסגרת זו הוא מלמד את רזי הפילוסופיה הסינית, Stems and Branches וגם את ה- I Ching. בעברו היה ממקימי האגודה, והיה ממנסחי חוק האקופונקטורה, שהחל את ההתדיינות למיסוד התחום. רוני חבר דריקטוריון בפדרציה העולמית לרפואה סינית בסין, ומלמד בסין באופן קבוע- כולל בפני מנהלי מחלקות בבתי חולים שונים בסין. רוני מלמד בארץ במסגרת מזרח מערב וקסין. רוני כמובן ממשיך לטפל ולהשפיע על חיי מטופליו ותלמידיו, כפי שציינה אחת מהן, שהוא "שינה לי את החיים".

תגובתו של רוני למיקומו ברשימה: "אני שמח מאוד על בחירתי, ומודה לכל האנשים שבחרו בי כמשפיע הנבחר.
אני גאה בבוגרים שלי על השתלבותם בבתי הספר השונים כמנהלים, קלינאים ומורי דרך לדורות ההמשך.
כיום יש בארץ רבבות של מטופלים אשר נהנים מרפואה סינית מקצועית ואיכותית. אני מאמין שהעתיד עוד צופן לכולנו פריצות דרך מקצועיות. תודה לכולכם ובמיוחד למשפחתי על התמיכה והסבלנות האין סופית במהלך דרכי כפורץ דרך לאורך כול השנים. זהו עבורי יום של חג ושמחה".


1 comment
  1. כל הכבוד לנבחרים ולמשפיעים:) גאה לראות שניים ממוריי החשובים בעשירייה הפותחת

כתיבת תגובה