20 המשפיעים - מקומות 10 עד 11 - סינית

מקומות 20 עד 11

אחד הפרויקטים הכי מעניינים שהתקיימו בסינית, לדעתי האישית כמובן.
התגובות, הפרגונים בין קולגות, ההיענות, ההיכרות עם דמויות שעיצבו את התחום והשפיעו על התחום כפי שהוא כיום- כל זה בא לידי ביטוי כפסיפס במסגרת רשימת 20 המשפיעים.
כל זה היה שווה את הפרויקט הזה.
יש כאלו שהשפיעו יותר בגדול, יש כאלו שיותר בקטן, אך ההשפעה וההשראה של כולם ראויה לציון באותה מידה.

2 דברים למען הסר ספק, לפני שממשיכים

הרשימה היא הרשימה שאתם, הגולשים, יצרתם, מתוך רשימה גדולה יותר של מועמדים, שגם אותה, הגולשים יצרו. אנחנו מציגים את הדברים כמו שהם, לא התערבנו בבחירות, לא שינינו דבר. זוהי רשימה של גולשי סינית.

אני מבקשת להודות לכל אלו שהציעו את שמי לרשימת המועמדים, ולכל אלו שהצביעו עבורי.
אבל, כפי שאתם ודאי מבינים, אין באמת אפשרות שאהיה חלק מהרשימה הזו.
ולכן, אני מוציאה את עצמי מהרשימה, ואומרת לאלו שהצביעו עבורי- המון תודה! שימחתם אותי מאוד, ריגשתם אותי מאוד ועשיתם לי כבוד גדול.
זה באמת אינו מובן מאליו.

נשים- הלו?

17 נשים מתוך רשימה בת 64 שמות?!
נתון, שכאישה, אני יכולה לומר שהוא בעיקר מבאס, ואוטומטית יוריד את מספר הנשים ברשימה עצמה.
ואכן- כ- 3 נשים נכנסו ל- 20 המשפיעים.
אז נכון שאנחנו מדברים על רשימה אחת שמייצגת בעיקר את גולשי אתר סינית, אבל עדיין- איפה הן הנשים שמשפיעות על התחום???

האבות המייסדים

כס כבוד מיוחד מגיע לכל האבות המייסדים, ואני חוששת שלא אזכיר מישהו, אבל עדיין, ראוי לציין פה שמות, שהיו פה כדי להתחיל את הכל:
רות לוי, גדעון רון, אילן הורביץ, משה אולשבסקי, יאיר מימון, רוני ספיר, יוסי מורגנשטרן, ראובן ברק, ראול רודריגז, רון פייס….
מי שלא הזכרתי את שמו- סליחה, זה לא בכוונה.

את הרשימה נחלק לשני חלקים- מקומות 11-20, ומקומות 1-10.
אנחנו מתחילים עם מקומות 11-20 (כן, אנחנו סופרים מהסוף להתחלה).
שימו לב, במקומות 20, 18 ו- 16 יש מספר דיירים, כיוון והם קיבלו מספר קולות שווה.


20

יעל ססלוב-שני

מהמורות הוותיקות ללימודי צמחי המרפא בארץ. עבדה שנים רבות בזן צמחים, לימדה במדיסין ת"א, וכיום היא ממקימי מכללת דאו, ומרכזת את לימודי צמחי המרפא ורפואה סינית. יעל היא אחת מהמורות של קורס הגינקולוגיה הסינית הוותיק, המועבר כיום בקמפוס ברושים. התמחותה בגינקולוגיה סינית, שכוללת גם לימודים בסין עם ד"ר וו, מביאה מטופלות רבות אליה לקליניקה, ושם היא מטפלת בכל אחת "באהבה ובדאגה" תוך שמירה על מקצועיות וחמלה.

20

משה אולשבסקי

האיש שהתחיל את הלימודים המסודרים בארץ בשנות ה- 80', עת הקים את המכללה לרפואה משלימה, המכללה הראשונה ללימודים מסודרים בארץ של רפואה סינית. משה למד בארה"ב, וכאשר הגיע לארץ הביא עימו את התכנים, השיווק וההתנהלות הממסדית האמריקאים, השפעה שנשארה מרכזית בקהילה עד היום. משה הוא מהמטפלים הוותיקים והעסוקים בארץ וללא ספק אחד "מהאבות המייסדים" החשובים של התחום.

20

רני אייל

מ"הכוכבים הותיקים" בשמי הרפואה הסינית בישראל, וכנראה שאחד הזוהרים במיוחד בדורו. אתם יודעים, מאלו שלמדו מהמורים הטובים ולאחר מספר שנים הם כולם באים ללמוד אצלו. רני היה יו"ר האגודה הישראלית לריפוי סינית מסורתי (2 כהונות רצופות). רני הוא תלמיד צמוד של יואן דובין, ומאחוריו שנות קליניקה רבות, שכיום מתורגמות לקורסים ייחודים בנושאים שונים כגון גינקולוגיה סינית, טיפול בילדים ועוד. בעברו היה מטפל בשיאצו, והיה מנהל מגמת השיאצו במדיסין ת"א. "מורה מעורר השראה" הוא משפט שחזר על עצמו בין אלו שהציעו את שמו.

19

עדי פרום

יו"ר האגודה הישראלית לריפוי סיני מסורתי הנוכחי, תפקיד אותו הוא ממלא במרץ וברצון להביא לשינוי אמיתי בתחום. עדי מתמחה באורטופדיה וכאב. במסגרת תפקידו כמנהל שירותי הרפואה המשלימה באסף הרופא, יצר שיתוף פעולה עם המחלקה האורטופדית, שיתוף פעולה שהוביל להכרה של איגוד האורטופדים בארץ להכיר בדיקור כטיפול יעיל לארתריטיס. מלמד קורס ייחודי בנושא אורטופדיה, ובקרב תלמידיו נחשב למורה שמשתף וחולק את הידע שבאמתחתו בנינוחות ובסבלנות, על אף היותו אחד האנשים העסוקים במקצוע.

18

אסף מור

בדיפלומטיות אלגנטית, הפך אסף מור לשגריר הרפואה הסינית הישראלית ברחבי העולם, תוך שהוא רוקם קשרים חמים והדוקים עם הקהילה הבינלאומית. כיאה ליוזם, המארגן והמנהל והלב של הקונגרס הבינלאומי לרפואה סינית- קונגרס ה- ICCM. אסף ממשיך ללמוד ללא הפסקה, ובמקביל מטפל, מלמד, תוך שהוא מפיק את הקונגרס, שמהווה במה מרכזית ייחודית באמצעותה הקהילה המקומית נפגשת ולומדת ממיטב המורים מהארץ ומחו"ל.

18

גלעד ארבל

אחד המורים הייחודיים לצמחי מרפא סיניים, אם לא ה-. לאורך השנים היה ידוע, שגלעד הוא מורה "אחר", שמלמד את הצמחים באופן שנחקק בראש, באמצעות הומור, ידע ותשוקה אמיתית לתחום. הידע שלו בתחום הצמחים מעורר השראה, והשליטה שלו במטריה מעוררת רצון ללמוד. גלעד מתמחה בטיפול בילדים ובתינוקות, בעיקר בכל הקשור למערכת הנשימה, והורי מטופליו מעידים שהוא מדבר עם הילדים בגובה העיניים, ומניב תוצאות מצוינות.

17

אמיר קלי

אחד המטפלים הראשונים בארץ שהתמחו בכל הקשור לבעיות עור. אמיר למד ב- ACTCM ועבר את מבחן הרישוי של קליפורניה לעיסוק בדיקור. היה ממקימי חברת קאמדיס ומפתחי התכשירים הייחודים של החברה, המבוססים על צמחי מרפא סינים, וכיום נמכרים גם בבתי טבע וסופר פארם. מטפל עסוק השוקד תמידית על פיתוח תכשירים להקלה על כאבם של מטופליו. במקביל לקליניקה, אמיר עוסק בהרצאות בארץ ובעולם, כולל סין, בכל הקשור לטיפול בבעיות עור כגון אטופיק דרמטיטיס ופסוריאזיס.

16

יובל הכהן אשרוב

הרב יובל הכהן אשרוב סיים את לימודי הרפואה הסינית ב- NESA שבבוסטון ארה"ב, והתחיל עם תואר ראשון בלימודי פיזיותרפיה. הקים את מכללת אלימה באור הגנוז, ומשמש כמנהל ומורה במכללה. באלימה, משלב כבוד הרב את לימודי הרפואה הסינית עם הוראת היהדות והקבלה. כבוד הרב נחשב למומחה בשיטת YNSA, ולאחד המורים העסוקים ביותר בתחום הרפואה הסינית והקבלה.

16

גיא הלר

גיא הוא אחד המורים האהובים בשנים האחרונות לרפואה סינית. בעברו שימש במרכז מגמת השיאצו במדיסין ת"א, והיה ממקימי קמפוס ברושים ב- 2003. כמו כן, במסגרת קמפוס ברושים היה מורה לרפואה סינית, יצר את תוכניות הלימוד של רפואה סינית שנים א' ו-ב', וריכז את מקצועות הרפואה הסינית ואת קורס הרופאים. גיא ממשיך לטפל במסגרות פרטיות.

16

עדי גולדנברג

מנביאי ה- Stems and Branches בארץ. עדי למדה רפואה סינית אצל ד"ר ואן ביורן ב- ICOM בלונדון. את ה- Stems and Branches לימדה בארץ עם עוד 3 חברים, וארבעתם היו המורים הראשונים לאסכולה בארץ. מטפלת ומורה שמעוררת השראה במטופליה ותלמידיה, וגם מטפלים וותיקים פונים אליה לטיפולים ולימודים. לימדה רפואה סינית במכללות שונות בעברה, והעבירה סדנאות מעמיקות בנושאים שונים כגון דופק.

15

יוסי מורגנשטרן

מ"האבות המייסדים" של התחום, כמו גם של האגודה- שבזמנו היו מספר עמותות שחברו יחדיו לאגודה המוכרת כיום, והיו"ר הראשון של האגודה. במסגרת תפקידו קידם את תהליך החקיקה והמיסוד של הרפואה הסינית, תהליך שטרם הסתיים. האדריכל שהפך למטפל ברפואה סינית למד בארץ בשנות ה- 80, התמחה ברחבי העולם והרחיב ידיעותיו בנושאי רפואה משלימה שונים. יוסי הוא איש הקשר של אליזבת רושה דה לה וואלה לארץ, ובמשך שנים רבות דאג לביקוריה התכופים והמבורכים בארץ. כיום יוסי ממשיך לטפל ולהעביר סדנאות בנושאים שונים.

14

עופר ברנוביץ'

אחד המורים המיתולוגים והאהובים ביותר על סטודנטים לרפואה סינית לאורך השנים. לימד במדיסין ת"א בקליניקות שנה ד' וצמחי מרפא. לאורך השנים, נחשב עופר למורה שחשוב ללמוד אצלו- מעורר השראה, מעודד חשיבה עצמית ומעמיק בידיעותיו בזכות גישה פילוסופית יחודית ואהבה למקצוע. עופר ניהל את מגמת רפואה סינית במדיסין ת"א, ייסד וערך את העיתון "חותם סין" שיצא במסגרת המכללה וניהל את תחום הרפואה הסינית במרכז דוידוף לטיפול בסרטן במרכז הרפואי רבין.

13

אביחי וולצ'ק

אביחי יצר ומלמד את קורס "שער הזהב" משנת 2006, הקורס היחידי כיום שמעמיק בשמות נקודות הדיקור, תפקודן וביאורן על פי טקסטים עתיקים, סדנאות וטקסטים שהועברו ונכתבו על ידי פילוסופים ופרשנים חשובים בתחום הפילוסופיה והרפואה הסיניות. מטפל ברפואה סינית עתיקה. אביחי כתב כתבות רבות המופיעות באתר סינית ונמנה על הכותבים החשובים מתחילת דרכה. תלמידיו מודים לו על ש"הביא את העתיקה אל הקהילה".

12

ניצן אייכנבלט

ניצן עוסק בתחום שאינו מוכר מספיק בארץ- קומורי, והיה הראשון שהביא את השיטה לארץ, לאחר התמחות בתחום בטוקיו. ניצן למד רפואה סינית ביפן, וייסד את מרפאת קומורי בארץ, המתמחה בפציעות ספורט ובאורטופדיה. ניצן מלמד את השיטה בארץ ועוסק בטיפול על פי השיטה.

11

אפרת בנור

אפרת החלה את דרכה בתחום בשלהי שנות ה- 80, דרך השיאצו. משם המשיכה לרפואה סינית, וסיימה בשנת 1995, ומאז מטפלת. אפרת לימדה דורות רבים של סטודנטים במכללות שונות, ועדיין מלמדת במסגרות פרטיות סדנאות מגוונות, כמו גם במסגרת מכללת תמורות. העשייה הקהילתית של אפרת מעוררת השראה- מתן טיפולים לנשים מוכות, שיאצו לילדים בסיכון וטיפול בגיל הזהב במסגרת ביה"ח שהם. "מלמדת רפואה סינית עם המון לב" כתבו עליה, ונראה שגם במסגרת הקליניקה המצב דומה.


2 comments
  1. כשמיכל אמרה לי: אלי ואני הצבענו עבורך" – לא היה לי מושג על מה היא מדברת..
    אז גיליתי את שמי בין 64 השמות ל"20 המשפיעים".
    כבר אז, היה זה כבוד גדול ומאוד התרגשתי.

    לפני כמה ימים שלחה לי יעלי בSMS: מז"ט על המקום ה11..

    זו הזדמנות לומר המון תודה לכל מי שמסר את שמי ובחר – לכל המטופלים, התלמידים מהעבר הקרוב והרחוק ולכל הבוגרים הטריים – תודה, תודה!! ריגשתם אותי עד מאוד!!

    אפרת בנור ( אין י' ב-בנור.. )

  2. איחולים לכול הזוכים. את רובכם הנני מכיר באופן אישי ויכול לומר כי בהחלט הבחירות נכונות ותואמות את ההישגים. במיוחד אשמח לומר כי עושה חם בלב לראות ברשימה את משה אולשבסקי מורי הראשון, יוסי מורגנשטיין חברי לספסל הלימודים וחבר צמוד לקידום הרפואה הסינית בארץ ועדי גולדנגרג שלנו עבר משותף וצמוד עוד מהימים בו שהינו באנגליה. אין ספק שאלו מהווים אבני יסוד, כול אחד בדרכו, במקצוע הקרוב ללבנו והעושה טוב לאוכלוסיה.

כתיבת תגובה